Oproep: Club 250 – Ouderraad Sint-Lodewijkscollege Spoorwegstraat

Wat doet die eigenlijk allemaal?

Vergaderen

Met de ouderraad komen we een vijftal keren per jaar samen in een Algemene Vergadering. Daarin wordt het reilen en zeilen van de school besproken. Dit kan gaan over het pestbeleid of verkeersbeleid of wat dan ook (check eens onze website Algemene Vergadering – Club 250 want daar vind je enkele korte verslagen).

Centen

Naast een vertegenwoordiging van de ouders bij de school steunen we de school ook financieel. Dit om het mogelijk te maken dat onze kinderen kunnen “groeien en bloeien” in alle mogelijke richtingen. Zo hebben we de laatste jaren geïnvesteerd in een tiental iPads zodat zo goed als ieder kind met de tablet aan de slag kan in de klas. In een verder verleden hebben we zo ook geholpen bij het renoveren van de keuken.

Evenementen

Die centen proberen we samen te krijgen door een aantal evenementen te organiseren. Een ontbijt, een quiz, een fuif… Die brengen allemaal geld op. Naast geld opbrengen is het altijd leuk om elkaar (zowel ouders als kinderen) beter te leren kennen buiten de schoolse tijden.

Werkgroepen

Maar die evenementen kunnen enkel maar slagen door de inzet van enkele enthousiaste mama’s en papa’s. In de werkgroep worden alle praktische kanten van de activiteit bekeken en in elkaar gestoken. Een werkgroep komt meerdere keren samen om alles tot in de puntjes te regelen zodat de activiteit zo goed mogelijk verloopt. 

Leden

Jong en enthousiast, dat proberen we te zijn. Actievere leden komen al eens naar een vergadering of steken hun handen uit de mouwen tijdens één van die evenementen.

Bestuur

Het bestuur zijn een groepje ouders die de ouderraad proberen aan te vuren. Het bestuur bepaalt de agenda van de algemene vergadering  en neemt de leiding (één iemand maar dikwijls zijn het er toch meer) van de verschillende werkgroepen. Dit schooljaar bestaat het bestuur uit 10 leden met daarin een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

Oproep

Bestuur

Volgend schooljaar wordt het bestuur vernieuwd. We zijn dus op zoek naar enkele M/V’s met talent die het wel zien zitten om zich te engageren. We kunnen enkele mensen gebruiken die het zien zitten om hun nek uit te steken en samen te bouwen aan een nog betere school. We kijken uit naar mensen met een vlotte pen, met handen aan het lijf, naar ouders die anderen kunnen enthousiasmeren… Er zijn voor volgend jaar plannen om het online gegeven (website, Facebook en al dan niet een ander sociaal netwerk) verder uit te bouwen, ledenadministratie te verbeteren (helpende handen aanspreken) …

Helpende handen

Volgend schooljaar willen we de helpende handen beter activeren. Onder het mom van “vele hand maken licht werk” gaan we jullie meer aanspreken om eens achter een bar te staan (of ergens een speelplaats uit te breken tijdens een klusjesdag…)

Twijfel je?

Twijfel je? Het is vanzelfsprekend dat we je niet zullen vragen om al van het eerste jaar de leiding te nemen van een werkgroep. Spreek er eens over met een bestuurslid dat je kent (er zit bijna vast en zeker een mama of papa van een klasgenootje van je kind in het bestuur) of contacteer de voorzitter (Christophe Cleeren -papa van Nellis -L3-, Lenn -K3- en Sil) via email (ouderraad@club250.be).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.