De favoriet app van …

Tijdens de algemene vergadering van de ouderraad van begin Februari hadden we het onder andere over mediawijsheid. Hoe de school daarmee om gaat en hoe de iPad en Chromebooks in de klas worden gebruikt.

De iPad wordt in iedere klas wel eens gebruikt. Kleutertjes leren al spelend een de handelingen (swipen, klikken ….). Stapje voor stapje iedere keer een “level” hoger in het gebruik van tablets en computer.

Een ouder had de vraag om een lijstje van “educatief-verantwoorde-apps” mee te geven. Dat is een beetje moeilijk voor de school omdat de app wereld constant evolueert en kinderen “ontgroeien” ook snel apps en spelletjes. Daarom een poging om zelf een interactieve lijst te maken. We zoeken mama’s en papa’s (of leerlingen zelf) mogen op de website en onze Facebook pagina hun favoriete app voorstellen. In de keuze van de app willen we een beetje voorbij gaan aan de “Clash Royals” of “Angry Birds” te kijken. We zoeken ook naar apps (desnoods tegen een bescheiden bedrag) die geen abonnement of verdienmodel a la “nu moet je 24u wacht of je kan voor 5€ parels kopen om dat onmiddellijk te hebben”.

De favoriet app van Lenn (de klas van juf Nele -L1-)

één van de favoriete apps (naast Clash Royale) is de app Fiete Math.
In de app leer je op een speels manier rekenen door tastbare voorwerpen. Je leert getallen onderscheiden, ze uit elkaar halen en ze samen te voegen.
Een blok met het getal 2 kun je uit elkaar halen, dit worden dan 2 blokjes van 1. Voeg je deze 2 blokjes van 1 weer samen, dan ontstaat er een groot blok met het getal 2. Zo leer je spelenderwijs hoe optellen en aftrekken werkt. Er zijn verschillende levels waarin er op andere dingen wordt gefocust: tellen, uit elkaar halen, optellen in stappen van 5, aftrekken, …

Na iedere level krijg je feedback van wat er fout was maar je wordt niet gestraft. De app is in het Nederlands en je kan verschillende gebruikers voor broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes toevoegen.

Beschikbaar voor iOS (3,99€ voor de volledige versie) of Android (1,99€). De app bevat geen advertenties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.