Zie ginds komt de STEAM boot…

Vorige donderdagavond heeft het zorgteam een boeiende en duidelijke uiteenzetting gegeven over het zorgbeleid op school.  Wie er niet bij was, kan hier alles nalezen. Volgende Algemene Vergadering vindt op plaats op dinsdag 19  februari. Deze vergadering staat in teken van STEAM: Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics. De school zet hier sterk op in en met de ouderraad kunnen we dit alleen maar toejuichen en maximaal ondersteunen. 

Zo zal de ouderraad dit jaar de Sint sponsoren. Dankzij de opbrengst van onze activiteiten kunnen we een kleine €3000 euro aan de school, euh… de Sint,  geven om STEAM materiaal aan te kopen. Iedere klas, van 1ste kleuter tot 6de leerjaar, krijgt van de Sint een STEAM cadeau. Dit kan bestaan uit een ontdekdoos elektriciteit, een magneet experimenteerdoos, houten constructiedoos, Lego We-Do, ontdekdoos tandwielen, Quercetti Georello Toolbox,… 

Met het bestuur van de ouderraad zijn we al even bezig om een subsidiedossier op te maken om van de provincie een subsidie te krijgen voor de STEAM werking op school. Concurrentie voor een dergelijke subsidie van 25000 euro is groot. Een sterk verhaal met een sterke partner is hiervoor nodig. Met het Vlaams Instituut voor de Zee denken we een dergelijke partner gevonden te hebben. 

Hun Dag van de Wetenschap ‘Noordzee mysteries’ op zondag 25 november biedt alleszins een mooie gelegenheid om met hen kennis te maken: http://www.vliz.be/nl/event/dag-van-de-wetenschap-2018. Wat kan je er beleven: 

  

·         Je kan er aan boord gaan van het onderzoeksschip Simon Stevin. De bemanning en de wetenschappers geven je graag uitleg over de werking van het schip en de staalnameapparatuur aan boord.

  • Waan je voor een dagje een piloot en kom zelf een onderwaterrobot door het water navigeren!
  • Plastic in zee: van microplastics tot afvaleilanden. Tijdens deze dag kan je testen uitvoeren om in te schatten welke producten wel en geen plastic bevatten!
  • Kom de restanten van vliegtuig- en scheepswrakken bekijken en stap binnen in de duikcontainer
  • Weet jij welke ingrediënten in jouw voedsel uit zee komen? Kom winkelen in de VLIZ-supermarkt en selecteer de producten met een oorsprong uit zee!
  • Kom je eigen kustbescherming bouwen, laat er een storm op los en ga het effect op de kustlijn na!

Kortom een boeiende dag die we met de ouderraad niet willen missen. We spreken er met de ouders, leerkrachten en kinderen graag af op zondagnamiddag 25/11 om 14u aan de bibliotheek van het VLIZ: http://www.vliz.be/nl/hoe-vliz-bereiken

Heb je de microbe echt te pakken of heb je reeds plannen op zondagnamiddag? Dan spreken we in de voormiddag (25/11) om 10u graag af aan de Brugse campus van de KULeuven voor hun wetenschapsdag. Er zijn 33 activiteiten voorzien, met en over robots, VR, sensoren, internet of things, kunststoffen, lijmen, zand, beton… Er zijn 33 activiteiten voorzien, met en over robots, VR, sensorenm internet of things, kunststoffen, lijm en, zand, beton…   Het volledige programma kan je hier vinden:  Eén van de ouders zal er ons met plezier bijhorende uitleg geven aan onze kinderen …  De campus Brugge van de KULeuven is vlakbij het station van Brugge: https://www.kuleuven.be/campus/campusbrugge/routebeschrijving-naar-de-campus

Kortom mis deze STEAM boot niet! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.