Hoi, hoi, hoi!

Juni: met een beetje geluk is de communie of het lentefeest achter de rug, maar nu begint de vakantieplanning. Drie dagen apenklas, een prinsessenkamp om daartussen via oma en opa op de achterbank te belanden voor een weekje Zuid-Frankrijk. Een puzzel waar je zeker een diploma van juf Anouchka zou krijgen.

Binnen de ouderraad zijn we ook aan een puzzel toe. Wendy heeft beslist om het bestuur te verlaten. Het is met grote spijt dat we Wendy zien vertrekken, maar we twijfelen er niet aan dat we haar in de toekomst nog vaak in één van onze werkgroepen zullen zien.
Normaal gaan we in zo’n geval op zoek naar een vervanger. Dit jaar willen we het echter iets democratischer aanpakken. We gaan niet alleen op zoek naar een bestuurslid, maar ook naar werkgroep trekkers.

Op basis van de respons wordt dan gekeken hoe we gaan werken en *ons* organiseren. Dit jaar hebben we activiteiten opgezet vanuit werkgroepen. In die werkgroepen (bv. Halloween, de fuif, de quiz jury…) zaten naast enkele bestuursleden ook mama’s en papa’s die de boel hielpen trekken.  Dat liep zo goed, dat we deze manier van werken dit jaar nog verder willen uitbouwen.

Aan welke werkgroepen hadden we zoal gedacht?

Dat zijn: de kickoff, Halloween (nog te beslissen of dit volgend jaar gaan doen), Quiz 250 (een jury werkgroep die de quiz maakt en een organisatie team), Fuif en waarschijnlijk ook voetbal op groot scherm. Hoe we die gaan uitwerken ligt aan de werkgroepen (wie weet komt die mama en papa fuif er wel). Daarnaast denken we aan een werkgroep media en communicatie. Het verder en beter uitwerken van onze Facebook account en website. En waarom ook niet een Instagram account?

Wat doet het bestuur dan nog?

Het bestuur coördineert (en participeert in) de werkgroepen en is de spreekbuis met de school (de trimestriële algemene vergadering, maar ook de vertegenwoordiging van de ouders in de schoolraad).

Wat is het verschil met de helpende handen?

De helpende handen is de ruimere groep waarop we kunnen rekenen om de activiteiten te laten plaatsvinden. Zonder de bemanners/bevrouwers van de bar is er immers geen drank of is het een puinhoop the day after.

Wie zich geroepen voelt, heeft tegen zondagavond 16 juni de kans om zich kandidaat te stellen. We zouden graag tegen de algemene vergadering van dinsdag 18 juni 2019 om 20:00u het nieuwe bestuur en de werkgroepen presenteren.


Schrijf alvast in je agenda:

Algemene vergadering Ouderraad
Dinsdagavond 18 juni 2019 om 20:00u in de school.
Thema: de samenstelling van de klassen volgend jaar.

De allereerste Club 250 Picknick
Zondag 23 juni 2019 vanaf 11u in de school.
Alle info: www.club250.be/picknick

namens de ouderraad
Christophe Cleeren​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.