Wie

Club 250

In het voorjaar 2016 hebben we onze eerste fuif georganiseerd. Omdat De Fuif van de Ouderraad Sint-Lodewijkscollege Spoorwegstraat verre van hip laat staan handig was heeft een héél duur team van consultants (koste ons toch wel een paar pintjes, hapjes en ergens een verloren glas witte wijn) de naam Club 250 naar voren geschoven. De naam is kort en bondig (zoals onze vergaderingen…). O ja, die 250 staat voor het huisnummer van de school in de Route 66 van Sint-Michiels die de Spoorwegstraat toch wel een beetje is.

Wie

Iedereen is welkom in onze ouderraad. Lidmaatschap is gratis en houdt zeker niet in dat je iedere vergadering aanwezig moet zijn. De ouderraad komt regelmatig samen in de algemene vergaderingen. Hier worden zowel het schoolbeleid als de activiteiten van de ouderraad besproken.

De kiem van die activiteiten worden gelegd in werkgroepen. Als ideeën uitbroeden meer jou ding is kan dit de plaats zijn om je energie kwijt te raken. Ben je net meer een doener, aarzel dan niet om je gewoon kandidaat te stellen om te helpen tijdens een activiteit.

De eerste “meeting” van het jaar is de lanceringsvergadering. Géén droog beleid, geen schoolproblematiek maar de plaats om (al dan niet) waanzinnige ideeën te spuien. We vormen er werkgroepjes om activiteiten op poten te zetten.

Bestuur

We zien de ouderraad als een los/vast organisme met als enige doelstelling om de leefomgeving van onze kinderen te verbeteren. Dit alles wordt gestuurd vanuit een raad van bestuur. Dit zijn de mensen die je kan contacteren met vragen, klachten en ideeën.

Het bestuur ziet er dit jaar ietsje anders uit. Oud gedienden zwaaiden af (dankjewel Marc en Femke) en werden vervangen door nieuw bloed (welkom Alexis en Mieke).

Voor het schooljaar 2018 – 2019 bestaat dit bestuur uit:

  • Christophe Cleeren: voorzitter
  • Thomas Vansteenkiste: ondervoorzitter
  • Sara Borey: penningmeester
  • Wim Wijffels: secretaris
  • Pieter Castelein: bestuurslid
  • Patrick De Molder: Bestuurslid
  • Alexis Matthys: bestuurslid
  • Mieke Haeck: bestuurslid
  • Tim Lapeirre: bestuurslid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.